ДЕКИНГ ПЛОЧИ

Декинг плочки имат широко приложение: градински пътеки, площадки около басейни, хотели, ресторанти, както и летни кафенета. Изглеждат добре и създават уникална атмосфера във Вашата градина. Предлагат се в триварианта, като можете да си създадете различи дизайни по свой вкус. Същевременно са изключително лесни за монтаж и демонтаж, което Ви позволява да правите промени. Получавате елегантна и уникална топлина от естествено дърво, което Ви дава отлична възможност за почивка и спокойствие. Перфектни са за горещото лято, поради това че не се нагряват твърде много и можете да ходите по тях боси, като усещането ще бъде комфортно и безопасно. Издръжливостта, лесния монтаж  и почистване прави декинг плочките перфектния избор за Вас.

01. ОСНОВА

Декинг плочите е необходимо да се монтират върху равна и здрава повърхност. Могат да се полагат дирекно върху бетонни основи, тротоарни настилки, градински плочки, гранитогрес, теракот, декоративен камък , чакъл, филц, пясък, трева или дървена конструкция.

02. ОМАСЛЯВАНЕ НА ДЕКИНГ ПЛОЧИТЕ

Защитна обработка на повърхността – ако дървесината бъде изложена на атмосферните влияния без защитна обработка, бързо ще се промени цвета и структурната си повърхност. Само след няколко месеца необработената дървесина ще промени цвета си и в следствие на колебанията във влажността ще започнат да се появяват повърхностни пукнатини.

Препоръчва се употребата на специализирани защитни масла за декинг, които позволяват индивидуализиране на нюанса /цвета/ на ламелите и същевременно защитава повърхността на плочите.

Специализираните масла предлагат защита от UV лъчи и ограничават поемането на влага, така че да бъде избегнато образуването на пукнатини. Препоръчва се да се нанесе минимум два слоя масло (през около 24 часа) за максимална защита на дървото и за получаване на равномерен цвят. По този начин се осигурява се дълготрайно покритие в зависимост от трафика върху декинга.

03. ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА БРОЙ ДЕКИНГ ПЛОЧКИ

На базата на размерите на площа, която ще се покрие, се изчислява и необходимото количеството декинг плочки. Предлагаме два варианта на декинг плочи с размери съответно 44 см/ 44 см и 47/47 см.

04. ПОДРЕЖДАНЕ НА ДЕКИНГ ПЛОЧИТЕ

Декинг плочките се монтират лесно, без да са ви необходими инструменти. Всяка плочка има борд за снаждане/закрепване, който дава плътност и здравина при редене. По този начин плочките се захващат една към друга. В случай, че  се наложи да демонтирате само една плочка, не се налага да демонтирате всичките плочки.

05. ПОСТАВЯНЕ НА ПОСЛЕДНИЯ РЕД ПЛОЧИ

В случай, че ширината на последния ред плочи е по – голяма от предвиденото разстояние, то обикновено трябва да бъде намалена. Измерете необходимото оставащото разстояние, нанесете размера върху плочата, отрежете го /без да премахва борда/ и я поставете на място.

06. ВРЕМЕ Е ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ